Mye å spare på å velge Sebo

Visste du at det er stor forskjell i hva som inngår i både prisen og felleskostnadene når du kjøper ny bolig? Om du ikke følger med, kan det rimeligste alternativet ende med å koste mye mer.

(SEBO Bolig vil fremover kjøre en artikkelserie på hva du må se opp for når du skal kjøpe ny bolig.)

Når man skal kjøpe leilighet er det som regel tre ting som bestemmer om det blir handel. Beliggenhet, pris og hvor høye felleskostnader det er. 

Men kjøpesummen og felleskostnadene sier ikke nødvendigvis noe om hva du til slutt må betale for drømmeboligen, både før du flytter inn og på sikt. Derfor lønner det seg å sette seg godt inn i hva som kommer i tillegg til kjøpesum og hva som inngår i de månedlige kostnadene. 


Du kan spare på å ha mye inkludert i felleskostnadene
Mange er heller ikke klar over hvor mye som kan være inkludert i fellesutgiftene. Utgifter som man i en enebolig har på renovasjon, kloakk, internett, TV, strøm og vedlikehold, for å nevne noen. Begynner man å legge sammen disse kostnadene utgjør de til slutt en stor månedskostnad for den enkelte. 

Men hva ligger egentlig i «felleskostnader»? Her er det nemlig store variasjoner, og man bør derfor sette seg godt inn i hva som faktisk er inkludert i felleskostnadene.


«Skjulte kostnader» kan gjøre kjøpet mye dyrere
At det i et eldre boligkompleks kan påløpe store utgifter til vedlikehold, er forståelig for de fleste.  Men visste du at det også kan påløpe kostnader også i nye leiligheter, og at det kan være store forskjeller i utgifter på leiligheter som på papiret ser helt like ut?

Valg som utbygger tar for deg når de setter opp bygningen, vil ha stor innvirkning på dine kostnader.

Det er store penger å spare på å velge en utbygger som tilbyr en komplett leveranse, uten at det tilkommer «skjulte kostnader» før du kan flytte inn. 

IVAR-ANDRÉ Årstadvold-Pedersen, Sebo BOLIGER AS

God kvalitet sparer deg for utgifter og sikrer verdien
At utbygger også har tatt valg som sparer deg for utgifter de første årene vil ha mye å si for lommeboken din. For eksempel om de har brukt materialer av god kvalitet, som sikrer deg lave vedlikeholdskostnader. Kvaliteten vil også ha mye å si for annenhåndsverdien når du en gang skal selge.

Velg en utbygger som har skaffet deg «stordriftsfordeler» og har en oppvarmingsmåte som gjør at du sparer penger på strøm. 

Å kjøpe en leilighet som har gode løsninger for deg, kan spare deg mange tusenlapper i måneden. Spesielt i vintersesongen.

Spar penger på oppvarming
Vi i Sebo Boliger AS er opptatte av å kunne tilby boliger vi kan gå god for. Vi skal ikke ha skjulte kostnader før du kan flytte inn. I tillegg har vi gått en ekstra vei for å se på hvordan vi kan holde oppvarmingskostnadene nede. (Blant annet har vi) *Sebo har* en oppvarmingsmåte av varmtvann og gulvvarme som kan spare deg for inntil 80 % på oppvarmingskostnadene i forhold til andre.

For å hjelpe deg i det store valget har vi laget en liste med hva du som boligkjøper må være obs på når du skal kjøpe leilighet.

Sjekkliste for boligkjøp

  • Er TV og internett inkludert i felleskostnadene? 
  • Er alle faste installasjoner inkludert (dusjdører, armaturer på vask)?
  • Hvordan varmes boligen opp? 
  • Har vinduene passivhus-standard?
  • Har alle innerdører dempelist? 
  • Er alt av hvitevarer inkludert (integrert)?
  • Er kjøkken komplett og klar til bruk?
  • Er det vannbåren varme? Oppvarming med el-kolbe bruker dobbelt så mye strøm som panelovn mens luft til vann kan spare inntil 80% av forbruket.
  • Er fasaden ferdigbehandlet? Hvis nei så tilkommer store ekstrakostnader for borettslaget / sameiet! 
  • Medfølger det egen biloppstillingsplass i parkeringskjeller?